Over de Bough Bike

Bough Bikes is in 2012 opgericht door Piet Brandjes en Jan Gunneweg. Designer Jan Gunneweg heeft een voorliefde voor natuurproducten. “Als je vanuit de natuur ontwerpt, komt daar altijd iets uit voort waar mensen zich prettig bij voelen”, aldus Jan. Zijn designs vallen op door de combinatie van schoonheid, eenvoud en functionaliteit. Met zijn ontwerpen wil Jan mensen dichter bij de natuur brengen.

Zijn grootste passie is hout. “Omdat hout warm is, en tegelijk flexibel en krachtig. Hout is een levend materiaal. Elke plank is anders. Een houtproduct wordt met het verstrijken van de jaren alleen maar mooier.”

De Bough Bike is een design product van een duurzame kwaliteit. Dankzij het gebruik van een computergestuurde freesbank zijn wij er als eerste ter wereld in geslaagd een houten fiets in serieproductie te nemen.

MVO en duurzaam hout

Bough Bikes gaat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Hout is als materiaal al verantwoord. Het is een renteproduct van de aarde. Daarnaast is voor de verwerking van hout aanzienlijk minder energie nodig dan voor staal.

Uiteraard heeft het kappen van bomen invloed op het ecosysteem. Daarom is het van belang dat hout gebruikt wordt dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Bough Bikes maakt fietsen van eikenhout afkomstig uit de Franse Jura. Deze bossen worden verantwoord beheerd vanuit de Natura 2000 filosofie.

Ons streven is om naast hout ook zoveel mogelijk andere duurzame materialen te gebruiken. Materialen proberen we volledig te recyclen of terug te geven aan de natuur. Resthout wordt gebruikt als opwarming van het bedrijfspand. Dat is dankzij de zonnepanelen geheel energieneutraal. Bough Bikes werkt waar mogelijk samen met sociale werkplaatsen.

Step into the Bough Bike

Bij Bough Bikes verkopen we niet alleen duurzame design fietsen, we streven er ook naar om met onze nieuwe en bestaande klanten, ambassadeurs en fans een bijzondere en duurzame band opbouwen. We proberen onze houten fietsen en Bough Bikers over de hele wereld te volgen, we zijn benieuwd naar de Bough World van elke biker en helpen graag waar nodig om de fiets in topkwaliteit te houden.